Tijdelijke overlijdensrisicoverzekering

Let op: u kunt geen Tijdelijke overlijdensrisicoverzekering meer afsluiten. De informatie op deze pagina is bedoeld voor als u deze levensverzekering al heeft.

Bij een Tijdelijke overlijdensrisicoverzekering keert Nationaal Spaarfonds een bedrag uit als de verzekerde voor de einddatum van de verzekering overlijdt. Op uw polisblad staat wie de uitkering van deze verzekering ontvangt. Deze persoon is de begunstigde. Op de einddatum stopt de verzekering. Daarna keren wij geen bedrag meer uit bij overlijden.

Belangrijkste kenmerken Tijdelijke overlijdensrisicoverzekering:

  • De uitkering die de begunstigde krijgt, hangt af van welke overlijdensrisicoverzekering u heeft gekozen: gelijkblijvend, annuïtair dalend of lineair dalend.
  • Past u de verzekering tijdens de looptijd niet aan? Dan blijven de premie en de voorwaarden tijdens de gehele looptijd gelijk.
  • De voorwaarden en de hoogte van de premie worden vastgelegd op het moment van afsluiten. De hoogte van de premie wordt dan onder andere bepaald door het bedrag dat u verzekert, uw leeftijd, uw gezondheid en de looptijd van uw verzekering.
  • U kunt de verzekering op elk moment opzeggen. De verzekering vervalt dan meteen, zonder dat u een uitkering ontvangt (er wordt in de verzekering namelijk geen waarde opgebouwd).

Belastinggevolgen
U heeft mogelijk recht op een kapitaalvrijstelling. Uw levensverzekering heeft vaak invloed op de inkomstenbelasting die u moet betalen. Welke belastingregels gelden, hangt af van de ingangsdatum van de verzekering. Op nn.nl/levensverzekering leest u meer over uw belastingaangifte en of u recht heeft op een vrijstelling. Tijdens de looptijd en bij de uitkering. Meer informatie kunt u vinden op website van de Belastingdienst

Wilt u iets wijzigen?
Een wijziging kunt u eenvoudig aanvragen via het digitale formulier. Wij gaan dan voor u na of deze wijziging mogelijk is.

Overlijden melden
Is een verzekerde overleden? Wij wensen u veel sterkte met het verlies. Als er een dierbare overlijdt, moet u veel regelen. We helpen u dan ook graag als u vragen of opmerkingen heeft. Het overlijden van de verzekerde geeft u door via het digitale formulier overlijden.

Weten waar u aan toe bent
Het is belangrijk dat u weet wat Nationaal Spaarfonds voor u kan doen. Wij informeren u over uw producten, maar geven geen advies. Wilt u hulp bij het maken van financiële keuzes? Raadpleeg dan een financieel adviseur.