Spaarhypotheek

Let op: u kunt geen spaarhypotheek meer afsluiten. De informatie op deze pagina is bedoeld voor als u deze levensverzekering al heeft.

Een Spaarhypotheek is een combinatie van een spaarverzekering en een overlijdensrisicoverzekering. U spaart een vast bedrag om (een deel van) de hypotheek af te lossen. Een overlijdensrisicoverzekering kan met 1, maar ook met 2 verzekerden zijn afgesloten. Als de verzekering is afgesloten op twee levens en één van de verzekerden overlijdt, moet de uitkering worden gebruikt om de hypotheek (gedeeltelijk) af te lossen.

Risicopremie en spaarpremie
Naast rente over de hypotheeklening betaalt u ook premie voor de verzekering. Deze premie bestaat uit een premie voor de overlijdensrisicodekking en een spaarpremie. Over de spaarpremie krijgt u een rentepercentage vergoed dat gelijk is aan het hypotheek rentepercentage die u betaalt. De spaarpremie wordt zo vastgesteld dat de hypotheek aan het einde van de looptijd van kan worden afgelost met de uitkering van uw levensverzekering.

Komt de Spaarhypotheek vrij?
Is de einddatum van de verzekering bereikt? Dan keren wij het verzekerde bedrag uit aan de financiële instelling waar de hypotheek is afgesloten.

Belastinggevolgen
U heeft mogelijk recht op een kapitaalvrijstelling. Uw levensverzekering heeft vaak invloed op de inkomstenbelasting die u moet betalen. Welke belastingregels gelden, hangt af van de ingangsdatum van de verzekering. Op nn.nl/levensverzekering leest u meer over uw belastingaangifte en of u recht heeft op een vrijstelling. Tijdens de looptijd en bij de uitkering.

Wil u iets wijzigen?
U moet dan eerst een akkoord hebben van de financiële instelling waar de hypotheek afgesloten is. U kunt daarna de wijziging eenvoudig doorgeven een van onze digitale formulieren

Overlijden melden
Is één van de verzekerden overleden? Wij wensen u veel sterkte met het verlies. Als er een dierbare overlijdt, komt er veel op u af. We helpen u graag als u vragen of opmerkingen heeft. Het overlijden van de verzekerde geeft u door via het digitale formulier overlijden.

Weten waar u aan toe bent
Het is belangrijk dat u weet wat Nationaal Spaarfonds voor u kan doen. Wij informeren u over uw producten, maar geven geen advies. Wilt u hulp bij het maken van financiële keuzes? Raadpleeg dan een financieel adviseur.