Kapitaalverzekering bij leven

Let op: u kunt geen kapitaalverzekering bij leven meer afsluiten. De informatie op deze pagina is bedoeld voor als u deze levensverzekering al heeft.

De kapitaalverzekering bij leven heeft een vaste looptijd en u bent verzekerd van een bepaald kapitaal. Bij het afsluiten van deze verzekering is vastgelegd hoeveel u ontvangt op de einddatum van het contract als de verzekerde(n) in leven is/zijn.

Keuzes
Bij de kapitaalverzekering bij leven heeft u gekozen voor een bepaalde fiscale variant, bijvoorbeeld lijfrenteverzekering, gouden handdruk of een spaarvariant.

Het was mogelijk om ook een uitkering mee te verzekeren, voor het geval een van de verzekerden voor de einddatum overlijdt. Bij een zogenaamde gemengde verzekering wordt het verzekerd kapitaal zowel bij in leven zijn als bij voortijdig overlijden van een verzekerde uitgekeerd. Dit is een vast bedrag dat u afspreekt bij het afsluiten van de verzekering. Als u dat heeft meeverzekerd vindt u de uitkering terug op uw polisblad.

Komt de Kapitaalverzekering bij leven vrij?
Bij een kapitaalverzekering ontvangt u het vrijgekomen kapitaal bij in leven zijn van de verzekerde(n) op de einddatum van de verzekering. U vindt hier nadere informatie.
Via het digitale formulier kunt u de benodigde documenten uploaden.

Heeft u een lijfrenteverzekering? Hier vindt u meer informatie over expirerende lijfrenteverzekeringen en de mogelijkheden die u met de uitkering heeft.
Heeft u uw keuze gemaakt, gebruik dan het digitale formulier uitkeren.

Wilt u iets wijzigen?
Dat kan eenvoudig via een van onze digitale formulieren.

Overlijden melden
Is één van de verzekerden overleden? Wij wensen u veel sterkte met het verlies. Als er een dierbare overlijdt, komt er veel op u af. We helpen u graag als u vragen of opmerkingen heeft. Het overlijden van de verzekerde geeft u door via het digitale formulier overlijden.

Weten waar u aan toe bent
Het is belangrijk dat u weet wat Nationaal Spaarfonds voor u kan doen. Wij informeren u over uw producten, maar geven geen advies. Wilt u hulp bij het maken van financiële keuzes? Raadpleeg dan een financieel adviseur.

Documenten uploaden
Het geld dat vrijkomt willen wij graag uitkeren. Om dit te kunnen doen, hebben wij een aantal documenten van u nodig. U kunt de documenten eenvoudig uploaden via één van de volgende digitale formulieren:

uitkeren lijfrenteverzekering
uitkeren spaarverzekering